Notícies

Més de 100 professionals a les segones jornades d’actualització en infermeria de l’Hospital Comarcal del Pallars a Tremp

Ahir dijous, 7 d’abril a la tarda, van tenir lloc les II Jornades d’Actualització en Infermeria de l’Hospital Comarcal del Pallars (HCP), gestionat per l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), a l’Epicentre del Consell Comarcal del Pallars Jussà a Tremp. Les Jornades, organitzades pel Grup de treball d’infermeria de l’HCP, van ser un èxit d’assistència amb 109 inscrits, professionals dels diferents àmbits assistencials i la presentació de 19 comunicacions en format de pòster.
La inauguració va anar a càrrec de l’alcalde de Tremp, Joan Ubach; del president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constante Aranda; i del director Assistencial de l’HCP, Dr. Jordi Serra. La conferència inaugural la va impartir la Dra. Ester Busquets, responsable del Departament d’Infermeria de l’Institut Borja de Bioètica-URL, amb el títol L’ètica de tenir cura a partir de la novel·la “La mort d’Ivan Ilitx”.
El programa va incloure 8 comunicacions, on es van abordar temes com la fisioteràpia respiratòria, l’ús de bi-pap, el dol, la preparació d’unitats per hemotransfusió, la intervenció d’infermeria en l’embaràs ectòpic, la inversió uterina, l’índex turmell braç i l’ús d’ecografia en la revisió de fístules arterio-venoses.
Després de l’excel·lent rebuda de la primera edició, les II Jornades van esdevenir un lloc de reflexió i d’intercanvi de coneixement, punt de partida per buscar i facilitar més espais de trobada entre els professionals dels diferents serveis del centre, de tot GSS i d’altres nivells assistencials.  
Comunicació GSS, 8 d'abril de 2016

<< Torna