Notícies

Més de 40 experts en la Jornada del Grup d’Estudi de la Cognició i la Conducta de la Societat Catalana de Neurologia a l’Hospital Universitari de Santa Maria

Celebrada el passat dissabte, 30 d’abril, a la Unitat de Trastorns Cognitius

La Unitat de Trastorns Cognitiu de l’Hospital Universitari de Santa Maria (HUSM) de Lleida, gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), va acollir el passat dissabte, 30 d’abril, més de 40 experts en el diagnòstic i tractament de les demències en la Jornada del Grup d’Estudi de la Cognició i la Conducta de la Societat Catalana de Neurologia.
Entre els ponents de la Jornada va destacar la Dra. Mercè Boada, directora mèdica de la Fundació ACE i recentment guardonada amb la Creu de Sant Jordi per la seva tasca en el maneig de pacients amb Malaltia d’Alzheimer. La Dra. Boada va fer una reflexió sobre l’estat actual i el futur en el tractament farmacològic de la malaltia i les implicacions i possibilitat de futur que suposa la participació en assajos clínics i la utilització dels biomarcadors en el moment actual com a eines per millorar la qualitat assistencial dels nostres pacients.
En la seva intervenció, la Dra. Ellen Gelpi, responsable del Banc de Teixits Neurològics de Catalunya, va explicar les novetats en el diagnòstic anatomopatològic de diferents tipus de demència. Des de la Fundació Catalana de Síndrome de Down es va presentar el protocol d’actuació en l’àmbit català dels pacients amb Síndrome de Down i deteriorament cognitiu que es du a terme conjuntament amb l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.
Finalment, la Dra. Rosa Pérez, professora de la Universitat de Lleida, va exposar els principals aspectes mèdico-legals implicats en el maneig dels pacients amb demències i el Dr. Gerard Piñol va presentar les implicacions dels trastorns del son sobre la progressió de la Malaltia d’Alzheimer.
Cal destacar la important participació i l’elevat nivell científic de les conferències així com la satisfacció de tots els assistents per la qualitat assistencial i de recerca de la Unitat de Trastorns Cognitius de l’Hospital Universitari de Santa Maria.
 
Comunicació GSS, 4 de maig de 2016

AdjuntMida
JORNADA_GECC_SCN.pdf517.18 KB
<< Torna