Notícies

L’Hospital Universitari de Santa Maria exposa els treballs dels alumnes de secundària de Lleida en el Dia Mundial sense Tabac

Presentats al concurs ‘Preparats per l’empaquetat de tabac neutre’ organitzat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Lleida, Gestió de Serveis Sanitaris i el Departament d’Ensenyament.
Avui dimarts, 31 de maig, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac, l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris, conjuntament amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Lleida i els Serveis Territorials d’Ensenyament, han entregat els premis del concurs de dibuix Preparats per l’empaquetat de tabac neutre, adreçat als alumnes de secundària de Lleida. Tots els treballs presentats romandran exposats a la zona de consultes del centre durant 10 dies.
A les bases del concurs es demanava als joves que busquessin alternatives i altres usos als paquets de tabac que no fos per portar cigarretes, amb l’objectiu de fer-los reflexionar sobre la influència de la indústria del tabac, la seva manipulació i la importància de la promoció de la salut entre la població. Han participat al concurs 6 centres educatius de Lleida, amb un centenar de treballs presentats en total. Els dos paquets guanyadors han estat per l’alumne de 3r d’ESO del Col·legi les Heures, Carlos Cuenca, i per l’alumne de 2n d’ESO del Col·legi Lestonnac, Josep Aixut.
Han entregat els diplomes i obsequis als guanyadors Francesc Abella, coordinador de la Unitat de Tabaquisme de l’Hospital Universitari de Santa Maria; Sebastià Barranco, cap del Servei de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Lleida i Alt Pirineu i Aran; Lluís Colell, tècnic docent dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Lleida; i Mercè Tor, cap de secció del Departament de Salut Pública de la Paeria de Lleida.
En l’entrega dels premis, Francesc Abella, ha explicat que l’experiència “ha estat molt positiva veient que els joves han reconvertit els paquets de tabac en coses útils com capses per portar coses i, fins i tot, en un cotxe”. I ha afegit que “és molt interessant veure com els nostres joves són capaços de convertir allò negatiu en quelcom positiu”.
Sebastià Barranco ha destacat que “des del Servei de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es realitzen cada any accions per promocionar el Dia Mundial sense Tabac adreçades a la població general i també activitats específiques per als joves, com el concurs per a les escoles”. Barranco ha explicat que el concurs d’enguany pren el lema de l’Organització Mundial de la Salut Preparats per l’empaquetat de tabac neutre que promou que els paquets de tabac siguin neutres, sense colors ni publicitat atractiva.
Els Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a Lleida han col·laborat fent difusió d’aquesta activitat als centres educatius per afavorir la participació de l’alumnat d’ESO i Batxillerat. “L’activitat va en la línia de treball que venim fent de prevenció de la drogodependència i el tabaquisme”, ha explicat Lluís Colell, tècnic docent del Departament d’Ensenyament a Lleida.
 
Comunicació, 1 de  juny de 2016

AdjuntMida
segreTABAC_1de juny.pdf650.93 KB
LaMañanaTABAC_1juny.pdf894.6 KB
20160531_NdP_Dia Mundial sense Tabac_GSS.doc58 KB
<< Torna