Notícies

Avui obrim portes als mitjans, l'equip de professionals sanitàris reb als periodistes a l’àrea de reanimació per explicar, in situ, que és la teràpia electroconvulsiva (TEC)

 Us deixem imatges del moment de la Convocatòria. 

Adjunt teniu la Nota de Premsa i el Ressò als diaris; Segre i La Manyana 

Dir que la simulació d'una sessió de TEC és va fer amb la col.laboració d'una doctora de l'equip de Psiquiatria com a voluntària.

                             Convocatòria de premsa, 22 de juny de 2016 a les 9.30 hores

TEC a l’Hospital Universitari de Santa Maria, tècnica eficaç i segura per tractar malalties mentals 

Demà dimecres, 22 de juny, els professionals de la Unitat de Teràpia electroconvulsiva (TEC) de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida (HUSM), explicaran als mitjans de comunicació el funcionament de la unitat i les patologies que es tracten amb aquesta teràpia, que ha evolucionat molt des dels seus orígens a la primera meitat del segle XX. En les condicions d’ús actuals, la TEC presenta una provada eficàcia, efectivitat i eficiència tal com queda reflectit en diverses guies clíniques d’àmbit nacional i internacional. Es tracta d’una tècnica eficaç i segura que s’aplica en més d’un miler de casos a l’any a l’HUSM, però que encara arrossega l’estigma social associat a l’electroxoc agressiu dels seus inicis.

La TEC és una tècnica eficaç en les seves indicacions, la principal de les quals és en depressió greu, però també està indicada en altres patologies en les quals els tractaments farmacològics responen de forma parcial. La seva eficàcia no només s’ha demostrat en les fases agudes de les malalties mentals sinó també en les fases d’estabilitat clínica com a tractament de continuació/manteniment (c/m). L’ús de la TEC c/m permet disminuir la taxa de recaigudes i recurrències, respectivament.

La Unitat de TEC de l’HUSM està formada per un equip multidisciplinari, amb professionals que pertanyen a diferents Serveis (Psiquiatria, Anestesiologia i Reanimació).

Atendran als mitjans de comunicació la Dra. Aurora Torrent, psiquiatra i coordinador de la Unitat de TEC de l’Hospital Universitari de Santa Maria; la Dra. Paz Villalba, anestesiòloga referent de la Unitat de TEC; i la Dra. Dolors del Pozo, cap de Servei d’Anestesiologia i impulsora/dinamitzadora, juntament amb la Dra. Torrent, de l’evolució de la TEC a l’HUSM. Els mitjans que ho desitgin podran prendre imatges d’una sessió de TEC.

 

CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE:

Atendran als mitjans de comunicació la Dra. Aurora Torrent, psiquiatra i coordinador de la Unitat de TEC de l’Hospital Universitari de Santa Maria; la Dra. Paz Villalba, anestesiòloga referent de la Unitat de TEC; i la Dra. Dolors del Pozo, cap de Servei d’Anestesiologia.

DIA:

22 de juny de 2016

HORA:

9.30h

LLOC:

Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida 

Àrea de reanimació

(punt de trobada a la porta de quiròfan)

Alcalde Rovira Roure, 44

Lleida

 

 

Comunicació GSS,  22 de juny de 2016


AdjuntMida
20160622_NdP_TEC_GSS.pdf269.37 KB
TEC_Diarisegre23.pdf114.98 KB
TEC_LaMañana23.pdf182.35 KB
<< Torna