Notícies

Salut traslladarà a partir del 19 de setembre el CAP Santa Maria de Lleida a les noves instal·lacions d'Onze de Setembre

El nou CAP Onze de Setembre de Lleida entrarà en funcionament el proper 19 de setembre
  • El director del CatSalut visita les instal·lacions del nou centre d’atenció primària, es reuneix amb els seus professionals i amb els del nou Servei de Malalties Infeccioses de GSS  
Haga clic aquí con el botón secundario del mouse para descargar imágenes. Para ayudarle a proteger su confidencialidad, Outlook ha impedido la descarga automática de esta imagen desde Internet. El director del Servei Català de la Salut durant la seva visita a Lleida
 

En la seva visita a Lleida, avui divendres 8 de juliol, el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, ha anunciat l’entrada en funcionament del nou CAP Onze de Setembre el proper 19 de setembre i el nou Servei de Malalties Infeccioses de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) així com els seus dispositius d'alternatives a l'hospitalització convencional.

Tanmateix, Elvira ha aprofitat per posar-se al corrent de l’estat de les obres i equipaments del nou CAP Onze de Setembre i ha mantingut una reunió amb els professionals que han de constituir el nou equip que atendrà, en una primera fase, els usuaris que ara són atesos al CAP Santa Maria.

El director del CatSalut ha explicat que el nou CAP Onze de Setembre “oferirà millores per als propis professionals, ja que comptaran amb uns equipaments actualitzats, i també serà molt benvingut per la ciutadania, per la pròpia localització del CAP, i a més ens permetrà reduir la pressió assistencial a altres zones de la ciutat”.

En aquest sentit, progressivament, s’oferirà la possibilitat de canvi al nou CAP Onze de Setembre als usuaris del CAP Balàfia i del CAP Eixample, amb el qual es calcula que el nou equipament podrà donar servei a 20.000 habitants de Lleida, millorant sensiblement la distribució de CAP per la ciutat de Lleida.

El nou CAP Onze de Setembre acollirà també la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i l’Hospital de Dia Miquel Martí i Pol, situat actualment a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i que atén 200 pacients cada any. A més, s’hi ubicarà el Centre de Vacunacions Internacionals, el Servei de Salut Pública del Segrià i el Servei de Rehabilitació ambulatòria de la Regió que no es realitzi a comarques o al llit hospitalari.

Servei de Malalties Infeccioses de Gestió de Serveis Sanitaris
El director del CatSalut, David Elvira, ha visitat el nou Servei de Malalties Infeccioses (SMI) de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) ubicat al recinte de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, i s’ha reunit amb els seus responsables. Aquest nou servei ha iniciat recentment la seva activitat amb l’objectiu de reforçar la coordinació i sumar les potencialitats de les dues organitzacions assistencials públiques de Lleida (Institut Català de la Salut - ICS i Gestió de Serveis Sanitaris - GSS). En aquesta fase inicial han desplegat un model d’atenció integral d'algunes patologies infeccioses de referència per tota la Regió Sanitària Lleida, centrat en el pacient, amb vocació de transversalitat envers altres estructures assistencials i socials.

El nou Servei de Malalties Infeccioses de GSS té l’objectiu d’unificar, sota una mateixa unitat assistencial, l’atenció integral d'una part de la patologia infecciosa, tant aguda com crònica, autòctona o importada, d’adquisició comunitària o intra-hospitalària, per tal d’assegurar un contínuum assistencial entre l'atenció primària, l’hospitalària i els dispositius d’assistència als pacients amb malalties cròniques.

El SMI, liderat pel Dr. Pere Domingo, compta amb professionals, estructures físiques i tecnologia proporcionats per l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, gestionat per l’ICS, i l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, gestionat per GSS.

El nou SMI ofereix una atenció centrada en el pacient, amb vocació de transversalitat envers altres estructures assistencials i socials, i té un vessant docent, de pregrau i postgrau, i de recerca. A més, ofereix una atenció integral interdisciplinària que integra la consulta de psicòleg, dos boxes de tractament i dispensació de farmàcia en consulta per controlar l'adherència al tractament farmacològic. Al traslladar l’atenció primària del CAP Santa Maria al nou CAP Onze de Setembre, està previst que als espais disponibles al CAP Santa Maria s’ubiqui el nou Hospital de dia de Malalties Infeccioses de GSS com a eix central de l’activitat del nou servei, que es dirà Màrius Torres, eminent poeta lleidatà mort de tuberculosi.

Des del maig de 2016, l’atenció dels pacients amb VIH de la Regió Sanitària Lleida es concentra al SMI. Fins al moment els aproximadament 700 pacients de VIH de la RS Lleida es tractaven majoritàriament a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova i al voltant de 100 a l'Hospital Universitari de Santa Maria. Aquest model assistencial, de docència i de recerca a  Lleida, que unifica l’atenció de les malalties infeccioses sota un únic servei, oferirà l’oportunitat de tractar tots els pacients de VIH, fent créixer l'expertesa i fomentant els assajos clínics, a més d’incrementar la recerca en altres malalties infeccioses.

Informació via, nota de premsa departament de salut,

Comunicació GSS, 8 de juny de 2016

 


<< Torna