Notícies

PREMIADA LA TESI DOCTORAL D’UNA PSIQUIATRA DE L’HOSPITAL UNIVERSITARI SANTA MARIA AL CONGRÉS NACIONAL DE PSIQUIATRIA

La Dra. Irene Forcada, psiquiatra del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Santa Maria, va rebre el XXII Premi de la Societat Espanyola de Psiquiatria Biològica a la millor Tesi Doctoral del curs acadèmic 2014-2015. El lliurament del premi va tenir lloc el passat 29 d’octubre durant l’acte de cloenda del XIX Congrés Nacional de Psiquiatria celebrat a Palma de Mallorca.

La tesi doctoral es titula “Reserva cognitiva, neuropsicologia i factors neuroestructurals implicats en la funcionalitat del Trastorn Bipolar” i va ser defensada el 10 de setembre de 2015 a la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida. La tesi va ser co-dirigida per la Dra. Maria Mur, psiquiatra del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari Santa Maria i professora associada de la Universitat de Lleida, i pel Professor Eduard Vieta, Cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Clínic de Barcelona i professor titular de la Universitat de Barcelona. Els resultats d’aquest treball confirmen la influència de la reserva cognitiva i cerebral en el pronòstic neuropsicològic i funcional dels pacients amb trastorn bipolar.

Aquest premi destaca la tasca realitzada en els últims sis anys per l’equip de recerca en Trastorn Bipolar, encapçalat per la Dra. Maria Mur i en participació de la Dra. Irene Forcada i la Dra. Ester Mora, dins del grup d’Investigació “Fonaments biològics dels trastorns mentals” de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. Es tracta d’un treball conjunt assistencial (Hospital Universitari de Santa Maria), docent (Universitat de Lleida) i de recerca (Institut de Recerca biomèdica de Lleida).

Foto- Moment de l’entrega del premi a la millor tesi doctoral a la Dra. Irene Forcada i en presència de la Consellera de Salut de les Illes Balears, Patricia Gómez.

Adjunt, nota de premsa d'IRBLleida

Comunicació GSS, 9 de novembre de 2016


AdjuntMida
IRENEFORCADA__PREMI_IRBLLEIDA.pdf1.7 MB
<< Torna