Notícies

El president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia visita el Servei de Cardiologia Territorial de Lleida

Manuel Anguita, president electe de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), ha compartit reunions de treball amb el Servei de Cardiologia Territorial durant la seva visita

 La visita a Lleida de Manuel Anguita ha permès que el president electe de la SEC conegui de primera mà l’organització, l’activitat i els resultats de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca Territorial de Lleida, que està integrada per personal mèdic i d’infermeria dels serveis de Cardiologia, Medicina Interna, Medicina Familiar i Comunitària i d’Urgències de l’Hospital Arnau i del Santa Maria, i que també té el suport puntual de professionals d’altres especialitats.
 
Així mateix, Anguita, expert en insuficiència cardíaca, ha aprofitat la visita per presentar un document estratègic sobre les unitats d’insuficiència cardíaca i les condicions per a la seva acreditació d’excel·lència, recentment aprovada per la SEC.
 
La Unitat d’Insuficiència Cardíaca de Lleida ha donat servei integral a 815 pacients al llarg dels últims sis anys, amb una activitat de 5.000 visites mèdiques i el mateix nombre de visites d’infermeria, ja siguin presencials o telefòniques, i una mitjana anual de 200 actes terapèutics a l’Hospital de Dia.
 
Una acurada anàlisi dels resultats de la Unitat permet assegurar que els pacients presenten una significativa millora en la seva qualitat de vida (mesurada mitjançant un test de salut autopercebuda), en el coneixement de la malaltia i en l’autocura. Fruit de la tasca que s’hi desenvolupa, els pacients seguits a la Unitat d’Insuficiència Cardíaca disminueixen una mica més del 50% la seva assistència als serveis d’urgències i el nombre d’ingressos hospitalaris en els dotze mesos següents a l’entrada a la Unitat.
 
Anguita s’ha mostrat molt satisfet de la visita, del Servei de Cardiologia i, especialment, de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca Territorial, la qual ha considerat un model que cal seguir i ha assegurat que compleix els requisits per ser acreditada com a unitat especialitzada per la Societat Espanyola de Cardiologia. A més, ha animat els professionals i gestors de la regió i els ha desitjat molt d’èxit en la posada en marxa de la rehabilitació cardiovascular. 
 
Informació via nota de premsa Gabinet de Comunicació Hospital Arnau de Vilanova,
 
Comunicació GSS, 15 de novembre de 2016

<< Torna