Notícies

I Jornada d'Impulsores BPSO a Lleida

La Jornada Excel·lir en Infermeria reuneix 200 professionals

dilluns 21 de novembre a l'Aula Magna del Campus de Ciències de la Salut de la UdL.

Doris Grinspun, presidenta executiva de la Registered Nurses'Association of Ontario - RNAO (Canadá), serà la conferenciant principal de la primera Jornada d'Impulsores BPSO Lleida que demà dilluns, dia 21 de novembre, reunirà a 200 professionals de la Infermeria, Fisioteràpia, Medicina i altres professions assistencials en una trobada professional que porta per títol: Excel·lir en Infermeria.

L'Aula Magna del Campus de Ciències de la Salut de la UdL acollirà demà la reunió professional des de les 10.00 hores fins a les 17.30 hores. L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l'Hospital Universitari Santa Maria, juntament amb la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida, formen part del projecte Centres Compromesos amb l'Excel·lència en Cures - BPSO. Uns 170 professionals de la salut, fonamentalment infermeres, zeladors, fisioterapeutes, metges, treballadors socials i altres tècnics, són els denominats impulsors d'aquest projecte a Lleida que compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida.

Els tres centres varen ser escollits a finals del 2014 com a candidats a Centres Compromesos amb l'Excel·lència en Cures dins del programa internacional Best Practice Spotlight Organization (BPSO®), liderat per la Registered Nurses' Association of Ontario (RNAO). L'objectiu del programa BPSO® és fomentar, facilitar i recolzar la implantació, avaluació i manteniment, en qualsevol entorn de la pràctica infermera, de bones pràctiques en cures, basades en les Guies de Bones Pràctiques (GBP) de la RNAO.Josep Maria Camps, president del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermeres de Lleida (COILL); Joan Blanco, degà de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (FIF-UdL); Esther González, membre de la Unidad de Investigación en Cuidados de Salud (Investén-isciii) Instituto de Salud Carlos III.  Responsable del projecte de Centros Comprometidos la excelencia en Cuidados (BPSO) en España; i Jordi Cortada, gerent de la Regió Sanitària de Lleida i de la Regió Alt Pirineu i Aran. Servei Català de la Salut. Generalitat de Catalunya; inauguraran la jornada a les 10.00 hores.

Una vegada finalitzada la conferència de Grispun, Mercè Folguera, líder del projecte d'implantació a Lleida i Josep Maria Gutiérrez, coordinador del projecte a l'HUAV; moderaran les comunicacions orals preparades per diferents impulsores i líders de les Guies de bones pràctiques del projecte de Centres d'Excel·lència. La taula rodona "Centres acreditats en excel·lència en cures: de l'àmbit internacional a l'àmbit local", amb Robert Bonner. Director d'Operacions i Estratègia de l'Australian Nursing and Midwifery Federation (ANMF) (SA Branch); Hailing Guo, directora i infermera cap del Dong Zhi Men Hospital Beijing (Xina); i Montserrat Tiñena. Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona; amb la moderació de Montserrat Gea, Vicepresidenta del COILL i Cap d'Estudis de la FIF-UdL obrirà els actes de la tarda.

L'exposició de Conclusions i lliurament dels premis a Millors pòsters i Millors comunicacions orals a partir de les 16.00 hores per cloure la jornada.

Informació via, comunicació COILL, R. Gimena

Comunicació GSS, 22 de novembre de 2016 


<< Torna