Notícies

GSS se suma a la campanya que impulsa l'ICS “Cuidem la teva seguretat", dona’ns un cop de mà”, per promoure una actitud activa dels pacients davant de situacions clau per a la seguretat com, per exemple, la presa de medicaments

Promoure la seguretat dels pacients apoderant-los amb missatges clau. Aquest és l'objectiu de la campanya " Cuidem la teva seguretat ", dona'ns un cop de mà" que es posa a disposició dels centres i serveis de l'ICS per conscienciar de la importància de la seguretat durant tot el procés assistencial.

La campanya és una adaptació d'una iniciativa d'Osakidetza-Servei Basc de Salut. En el cartell, s'informa sobre com actuar en cinc situacions clau per a la seguretat dels pacients.

- Identifica't. Ensenya sempre la targeta sanitària, el DNI o el passaport.

- Coneix el teu tractament. Has de saber quins medicaments prens i com, quan i per a què els has de prendre. Demana el teu pla de medicació i porta'l a les visites que facis als centres sanitaris.

- Verifica la documentació que se't lliura. Comprova que hi consten correctament el teu nom i cognoms.

- Si ets al·lèrgic, fes-ho saber sempre. Recorda-ho a les persones que t'atenen.

- No et quedis amb dubtes. Consulta'ls amb els professionals perquè et puguis cuidar adequadament.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins l'estratègia de l'ICS per millorar la qualitat assistencial i seguretat dels pacients tal com estableix el Pla d'acció de l'organització en la línia estratègica 3: Promoure el lideratge, la cultura i la participació en qualitat i seguretat.

Informació via, gabinet de comunicació ICS

Comunicació GSS, març 2017


<< Torna