Notícies

Els hospitals de Lleida celebren un any més el Dia Mundial de la Higiene de Mans

Demà, 5 de maig, se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans, amb el lema “La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les vostres mans”

Un any més, el 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009. Té la finalitat de conscienciar i implicar tant els professionals sanitaris com els directors i gerents dels centres sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS), mitjançant una mesura senzilla i eficaç com és la higiene de les mans. Tot i que la responsabilitat de la higiene de les mans correspon als professionals sanitaris, es recomana estimular la participació, el compromís i l’apoderament dels pacients en el foment de les pràctiques òptimes d’higiene de les mans. 

Aquest any, amb l’eslògan “La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les vostres mans”, l’OMS  prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en els moments adequats, per aturar la propagació de la resistència als antibiòtics i, així, protegir els pacients d’infeccions resistents.

Durant tot el dia de demà es recordarà la importància d’una correcta higiene de les mans en la prevenció de la infecció nosocomial i especialment, aquest any, de la produïda per microorganismes multiresistents.

A l’Hospital Universitari de Santa Maria, per celebrar el Dia Mundial de la Higiene de Mans,  es muntarà una taula al vestíbul amb dos cartells informatius sobre la campanya i es projectaran durant una setmana, a totes les habitacions i a la pantalla instal·lada al vestíbul, audiovisuals relacionats amb el tema. També es repartiran fulls informatius. Com cada any, es farà formació tant als usuaris com al personal en la tècnica correcta de la higiene de mans.

A l’Hospital Comarcal del Pallars, per celebrar aquest Dia Mundial i coincidint amb la celebració de la Fira de Primavera de Tremp, el 5 de maig es farà una demostració als usuaris sobre com realitzar correctament la higiene de mans, així com també se’ls donaran recomanacions relacionades amb la prevenció de les infeccions. Totes les activitats es realitzaran a l’estand que tindrà l’Hospital a la Fira, els dies 6 i 7 de maig.

Podeu accedir, a través dels enllaços següents, al material informatiu (pòsters, díptics, tríptics i vídeos) de diversos organismes sobre el Dia Mundial de la Higiene de Mans:

Departament de Salut. Seguretat dels Pacients

World Health Organization. Save Live: Clean your hands – WHO’s global annual call to action for health workers

Organización Mundial de la Salud. Una atención limpia es una atención más segura: material y documentos sobre la higiene de manos

Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Seguridad del Paciente

 

4 de maig de 2017

 

 

 
 

 


<< Torna