Notícies

L’Hospital Comarcal del Pallars tanca els actes del seu 25è aniversari

Bonaventura Clotet, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, pronunciarà demà la conferència de cloenda a Tremp

L’Hospital Comarcal del Pallars ha celebrat al llarg del 2018 el 25è aniversari de la seva creació i de l’obertura d’una nova etapa sanitària al Pallars. Demà, 25 d’octubre, el centre acollirà l’acte de cloenda d’aquesta efemèride a partir de les 17.00 hores.

Entre altres activitats, es farà un homenatge al primer nadó que va néixer a l’hospital i una entrega de premis de dibuix infantil. La conferència de cloenda, sota el títol Recerca sobre la sida i altres malalties relacionades, anirà a càrrec de Bonaventura Clotet, cap de servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, director de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i president de la Fundació Lluita contra la Sida. L’Orfeó de Tremp, per la seva banda, amenitzarà l’acte amb diverses interpretacions.

L’acte de cloenda comptarà amb la presència de Divina Farreny, gerent de la Regió Sanitària Lleida i Alt Pirineu i Aran; Jordi Cortada, gerent territorial de l’ICS Lleida i Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris; Joan Ubach, alcalde de Tremp; Joan Saura, president del consell d’administració de Gestió de Serveis Sanitaris, i Francesc Guerra, gerent de l’Hospital Comarcal del Pallars.

Història de l’Hospital Comarcal del Pallars

L’Hospital de Tremp es va obrir l’any 1521 en un edifici del Carrer del Forn, de la mà del doctor Jaume Fiella. Tres segles més tard, l’hospital es va traslladar a l’antic convent dels Caputxins i es va convertir en el Sant Hospital de Tremp – Fundació Fiella.

L’any 1933 la Generalitat de Catalunya va estudiar la possibilitat de transformar-lo en Hospital Comarcal i el 1934 va designar Tremp com a capital de comarca sanitària, tot i que el projecte es va parar per la Guerra Civil. Tot i això, les aportacions de Mn. Casimir Torrent van ser fonamentals en l’època de postguerra. L’any 1987 es va signar un concert amb l’Institut Català de la Salut que va permetre oferir assistència als afiliats a la Seguretat Social.

L’any 1988 el Patronat Sant Hospital de Tremp – Fundació Fiella va fer una cessió de terrenys al Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya per la construcció d’un nou hospital. Després de diferents períodes de gestió privada, l’1 de gener de 2011 la gestió de l’hospital va passar a pertànyer a l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris.

Així mateix, ara fa 25 anys es va inaugurar un nou hospital amb el format de hospital comarcal, formant part de la xarxa d’hospitals que donen servei a la sanitat pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. En aquests anys s’han anat adequant els serveis a les necessitats específiques de les comarques del Pallars amb el suport dels Hospitals Universitaris Arnau de Vilanova i Santa Maria.


AdjuntMida
Actes cloenda 25 anivesari Hospital Pallars.pdf912.57 KB
<< Torna