Notícies

L’exercici físic, una eina imprescindible en el tractament de la fibromiàlgia

La Facultat de Medicina de la UdL acull avui una jornada que aborda com l’activitat física incideix positivament en el tractament dels Síndromes de Sensibilització Central.

S’ha presentat el llibre Síndromes de Sensibilización Central y Actividad Físcia, obra de Lluís Rosselló i Pilar Montesó.

L’Aula Magna del Campus Ciències de la Salut de la UdL ha acollit avui la Jornada Síndromes de Sensibilització Central i Activitat Física, que aborda com l’exercici físic incideix positivament en el tractament de malalties com la fibromiàlgia o la fatiga crònica, entre altres.

La Jornada ha començat amb la presentació del llibre temàtic de recull d’investigacions Síndromes de Sensibilización Central y Actividad Física, dels autors Lluís Rosselló, cap clínic de la Unitat de Reumatologia de l’Hospital Universitari Santa Maria, i Pilar Montesó, infermera i sociòloga de la Universitat Rovira i Virgili (URV). El llibre, editat per aquesta universitat, inclou una bona part de la investigació que s’està fent a la Unitat de Síndromes de Sensibilització Central de l’Hospital Universitari Santa Maria i a la Facultat d’Infermeria de Tortosa.

Posteriorment, s’han fet dues presentacions sobre l’eficàcia de l’exercici físic sobre aquests síndromes, encara molt desconeguts però amb una gran incidència. Clourà la jornada una ponència sobre la fibromiàlgia en els homes.


<< Torna