Notícies

Beques d’investigació per evitar una fuga de metges

Joan Reñé, entre el delegat de Salut i el director de l'IRBLleida

La Diputació finança cinc ajudes de 18.000 euros per a projectes d’especialistes formats a Lleida. Un programa pioner

La Diputació de Lleida finança amb 125.000 euros les primeres beques de la província destinades a contractar cinc metges especialistes que hagin acabat el període de formació especialitzada a l’Arnau de Vilanova, l’Hospital de Santa Maria o la unitat docent de Medicina Familiar i Comunitària de Lleida i tinguin interès en la investigació. Es tracta d’una iniciativa pionera a Lleida en què participa l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) i l’Institut Català de la Salut (ICS). El programa, anomenat post- Mir 2013, té com a objectiu incentivar la investigació i evitar la fuga de talents en l’àmbit sanitari.
En total, s’ofereixen cinc beques de 18.000 euros.A Catalunya, només convoquen ajudes similars els hospitals Bellvitge i laVall d’Hebron.
El president de la Diputació, Joan Reñé, va destacar que fins ara els professionals interessats a continuar la formació havien de desplaçar-se fora de Lleida, opinió compartida pel director dels serveis territorials de Salut, Josep Pifarré. “Estem formant especialistes molt bons en tots els camps.Aquestes beques de final de residència poden fidelitzar aquests professionals a Lleida”, va assegurar.
Així mateix, Xavier Matias-Guiu, director de l’IRBLleida, va destacar que aquesta inici Joan Reñé, entre el delegat de Salut i el director de l’IRBLleida, va destacar que aquesta iniciativa servirà per crear “planter a Lleida”.
Aquest any acabaran la seua formació especialitzada 27 metges residents i d’atenció primària. Els interessats en les beques hauran de presentar una proposta amb algun grup de l’IRBLleida.
Els resultats es notificaran al maig.

L’IRBLleida divulga els seus avanços científics.

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, Gestió de Serveis Sanitaris i la Federació d’Entitats per a la Salut divulguen les investigacions biomèdiques a les associacions d’afectats de diverses malalties.
Ja han explicat els avanços en ictus, insuficiència cardíaca, diabetis, malalties mentals i Alzheimer


<< Torna