Notícies

La Diputació finança beques per a la investigació mèdica a Lleida

Joan Reñé, entre el delegat de Salut i el director de l'IRBLleida

La Diputació de Lleida ha posat en marxa les primeres beques de recerca a la demarcació creades amb l'objectiu que els metges MIR (Metge Intern Resident) investiguin al territori i evitar així la fuga de talents

un cop acaben la seva etapa de formació com a especialistes sanitaris. Segons va informar ahir el president de l'ens provincial, Joan Reñé, es tracta d'unes beques pioneres a la demarcació ia Catalunya només els hospitals de Bellvitge i la Vall d'Hebron con can ai vostè es pa rec aneu a s.

En concret, es destinaran 125.000 euros al projecte Post-MIR 2013, que es fa en col · laboració amb la Generalitat i la IRBLleida i que vol evitar la fuga de talents, oferint cinc beques de 18.000 euros per un any d'investigació. Les beques van dirigides a metges especialistes que hagin acabat el període de formació especialitzada Medicina (MIR), Infermeria (AIR), Psicologia (PIR), Farmàcia (FIR) - i que tinguin interès en fer recerca.

El president de la Diputaciónción de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que es tracta d'una "proposta innovadora a les comarques lleidatanes" en què la corporació finança aquests ajuts perquè els metges puguin desenvolupar projectes d'investigació a Lleida sense necessitat de traslladar-se altres hospitals catalans.

Per la seva part el director de l'IRB de Lleida, Xavier Matias-Guiu, va afirmar que la formació que reben els metges actualment a Lleida és molt completa a nivell de docència, però ha destacat que també necessiten ampliar-la amb hores de pràctiques i de recerca. "Aquestes beques permetran completar la seva formació, alhora que ajudaran a allargar l'estada dels professionals en els centres sanitaris ia donar suport al sistema sanitari", ha assegurat. Aquest any està previst que acabin la seva formació 27 metges residents i 8 d'Atenció Primària. 

La Mañana, 10 abril 2013

 


<< Torna