Notícies

L’Hospital Montserrat traslladarà la majoria de les consultes externes al costat de la Llotja

A l’edifici de les grades, a l’estar ubicat en una zona de fàcil accés que compta amb zona d’aparcament
|| Es preveu que les noves instal·lacions puguin entrar en funcionament abans de l’estiu

M. MARTÍNEZ
L’Hospital Montserrat preveu traslladar la majoria de les consultes externes a l’edifici de les grades de la Llotja, segons van confirmar a quest diari fonts solvents. L’hospital, que ha escollit aquest emplaçament al tractar-se d’un edifici situat en una zona amb bons accessos i amb aparcament, preveu que les noves instal·lacions estiguin funcionant abans de l’estiu. Després del trasllat, el recinte que ara ocupen les consultes serà aprofitat per habilitar noves habitacions i altres serveis.
Actualment, els responsables de l’hospital i Mercolleida, que és el titular de l’edifici, estan ultimant l’acord sobre l’ús de l’immoble.
L’Hospital Montserrat compta amb unitats de cardiologia, dermatologia, urologia, neurocirurgia i oncologia, entre altres serveis.
Les noves instal·lacions tindran l’entrada principal per la plaça de la Llotja.A més, el recinte compta amb un accés directe al pàrquing  subterrani, que té 471 places d’aparcament de pagament. Fa dos anys, es preveia que GlobaLleida ubiqués les seues dependències en
aquest immoble, malgrat que finalment ho va fer en un edifici més petit, annex a Mercolleida.

Les noves consultes externes formen part dels 2,5 milions d’euros que el grup Vithas preveu invertir en l’Hospital Montserrat en tres anys. La inversió permetrà portar a terme una reforma integral al centre i recuperar el 2013 l’especialitat de ginecologia, obstetrícia i pediatria, que va deixar d’oferir el 2002. Entre les inversions previstes hi ha la incorporació d’una unitat d’hemodinàmica,d’una ressonància magnètica i d’un segonTAC.

Els principals usuaris del centre són clients de mútues i pacients privats i actualment només té concert amb la sanitat pública per realitzar  litrotícies extracorpòries, un procediment que acostuma a utilitzar-se per tractar malalts amb càlculs renals.
L’hospital atén uns 2.000 ingressos a l’any, a més de realitzar unes 3.000 intervencions quirúrgiques, unes 10.000 atencions d’urgències i unes 12.000 consultes externes.

Malgrat la situació econòmica de crisi, el sector de la sanitat privada està projectant millores als seus equipaments. A les inversions  anunciades per l’Hospital Montserrat s’hi sumen les que té previst fer la mútua L’Aliança a la Clínica de Ponent, per 1, 3 milions d’euros.
Aquesta inversió es destinarà a rehabilitar la façana de l’edifici i a reformar-ne la tercera planta, entre d’altres.


<< Torna