Notícies

L’Arnau se segregarà de l’ICS aquest any i serà una empresa pública

L’actual personal mantindrà la condició d’estatutari i el nou serà laboral.   L’Hospital Arnau de Vilanova es constituirà com a empresa pública i deixarà d’estar gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS) aquest mateix any,

segons consta en la resposta del conseller Boi Ruiz a una pregunta sobre la descentralització de l’ICS formulada per la diputada del PSC i exconsellera Marina Geli. La nova empresa serà 100% pública, comptarà amb el corresponent consell d’administració i tindrà tresoreria pròpia i capacitat d’endeutament.

En l’àmbit laboral, el personal estatutari (l’equivalent als funcionaris a la sanitat pública) existent en el moment de la seua constitució mantindrà l’actual estatus. En canvi, tots els empleats que s’hi incorporin a partir de llavors passaran a ser personal laboral.  Serà un procés molt similar al viscut ara fa 21 anys a l’Hospital Santa Maria, quan la Generalitat va crear l’empresa pública GSS per assumir-ne la gestió, que fins llavors depenia de la Diputació.

El gerent de l’ICS a Lleida, Jaume Capdevila, va assegurar que aquesta fórmula permetrà que l’Arnau disposi de més autonomia de gestió i d’una millor adaptació a les necessitats del territori, alhora que mantindrà la vinculació amb els serveis matrius de l’ICS. Així mateix, va defensar que suposarà un grau més alt de satisfacció per als professionals i els ciutadans perquè podran participar en la seua gestió.

En aquest sentit, es va mostrar convençut que el personal no s’oposarà a aquesta fórmula, malgrat que representants sindicals ja van expressar el seu rebuig al febrer del 2012, quan l’ICS va fer el primer pas per descentralitzar la gestió de l’Arnau i els CAP de Girona, a l’entendre que pot ser una via per a una futura privatització.

Salut també va apuntar la possibilitat de crear un ens que agrupés l’Arnau i GSS, però no s’ha fixat cap termini. Ara l’aposta és per potenciar una aliança estratègica.

Segre, 15 de miag de 2013


<< Torna