Notícies

Els hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria milloren els processos d’hospitalització

Un equip de consultors experts en enginyeria de processos entrevisten l’equip de professionals per fer una anàlisi i elaborar un pla d’acció.

L’objectiu és optimitzar la gestió i l’eficiència per millorar l’experiència dels professionals i dels pacients ingressats.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l’Hospital Universitari Santa Maria han endegat un pla de millora dels processos d’hospitalització amb l’objectiu de millorar l’experiència dels pacients i dels professionals. Un equip de consultors experts en enginyeria de processos treballaran durant les pròximes setmanes en l’elaboració d’aquest pla ―que començarà per una anàlisi exhaustiva del pas dels pacients pels hospitals, des del seu ingrés fins a l’alta. Aquesta anàlisi es farà a partir d’entrevistes als professionals per conèixer els problemes que poden sorgir en el seu dia a dia.

La idea és millorar la gestió, la coordinació i l’eficiència perquè tot flueixi. A tall d’exemple, es treballarà per evitar que un pacient estigui esperant els papers de l’alta a l’habitació, mentre que un altre està esperant a Urgències per ser ingressat.

A més de les entrevistes, els consultors faran un seguiment de torns sencers amb els professionals dels dos hospitals. “Observarem el seu dia a dia i els escoltarem, per després proposar-los objectius de millora”, expliquen David Fernández i Miguel Ángel Torroba, consultors de PDCA Operations (Plan Do Check Act), encarregats del procés.

Un cop estigui enllestida l’anàlisi, s’elaborarà un pla d’acció pràctic i factible per millorar tot el procés d’hospitalització als dos centres.

 

Lleida, 9 d’octubre de 2019


<< Torna