Notícies

Francesc Pallisó, nou president de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

El director clínic d’Aparell Locomotor i cap de servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l’Hospital Universitari Santa Maria, Francesc Pallisó, ha estat escollit president de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT), durant la celebració del XXXIII congrés d’aquesta societat els dies 17 i 18 de juny a la seu de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears.

Francesc Pallisó ha desenvolupat la major part de la seva vida professional a Lleida. És llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona, es va formar en l’especialitat de traumatologia i cirurgia ortopèdica a l’hospital Clínic, i després d’estar un any a l’hospital de Calella ja com a facultatiu especialista,  va incorporar-se a l’equip de traumatologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova durant 7 anys. Posteriorment es va traslladar a l’Hospital Universitari Santa Maria, on ha desenvolupat la seva activitat professional com a director assistencial, director d’atenció especialitzada, i des de fa 14 anys com a director d’Aparell Locomotor i cap de servei de COT. També és doctor i professor associat al departament de cirurgia de la Universitat de Lleida (UdL).

La Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia compta amb 90 anys d’història. La seva fundació data del març de 1931. Des de llavors no hi havia hagut cap president de fora de l’àrea metropolitana de Barcelona. Actualment compta amb 893 associats, és una societat científica i té com a missió millorar, compartir i difondre el coneixement dels seus associats, promoure la docència dels residents i la formació continuada dels especialistes i impulsar la recerca i la innovació, entre altres.


<< Torna