Notícies

Més d'un centenar de professionals assisteixen a la Jornada Tècnica Pilar Polo

Un centenar de professionals sanitaris han assistit avui a la primera Jornada Tècnica Pilar Polo, organitzada per l’Hospital Universitari Santa Maria i els companys del Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències (CAS) a l’Aula Magna de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida (UdL). La Jornada ha estat organitzada en record de Pilar Polo, treballadora social del Servei de Salut Mental i Addiccions de l’Hospital Universitari Santa Maria durant més de 20 anys.

Pilar Polo fou impulsora i sòcia fundadora d’Agrupa’t i presidenta de l’empresa de reinserció sociolaboral Semaiha. Va contribuir, amb una gran dedicació i humanitat, a la inclusió i integració social de les persones que consumeixen drogues. Va ser una persona referent a Lleida en la lluita per l’empoderament d’aquestes persones i en la defensa dels seus drets.

“La seva actitud sempre transmetia vocació i dedicació.  Volem destacar l’ àmplia trajectòria de la Pilar, formant part d’entitats d’ajuda i sempre amb la vista focalitzada envers l’usuari i el seu entorn i buscant alternatives i recursos d’allà on no n’hi havia”, han afirmat els seus companys de professió. “La Pilar ha deixat una gran empremta, tant en valors com en objectius en l’àrea de treball social com, fins i tot, en la manera de treballar. Tot i que la formació tècnica és important en el nostre àmbit, la vocació i l’energia amb què es viu la professió i la motivació i interès és els que ens empodera i ens fa ser pioners en el nostre àmbit”, han afegit.

La Jornada ha estat inaugurada per Josep Pifarré, Gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Jordi Blanch, cap del Servei de Salut Mental i Addiccions de l’Hospital Universitari Santa Maria, i Xavier Samper, coordinador del CAS. Durant el transcurs de l’acte, que ha estat molt emotiu, han intervingut companys de Pilar Polo com Clara Rodríguez, Francesc Abella, Teresa Garriga, Carlos de Diego, Rubén Gavilà, Glòria Noé, Lluïsa Conejos i Eva Farran, així com familiars i alguns dels seus pacients, que han compartit la seva experiència i han reconegut el seu llegat.

 


<< Torna