Notícies

Impulsen el Pla territorial de pacients crítics de Lleida amb UCI interconnectades a tota la província

El cap del Servei de Medicina Intensiva de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i director clínic territorial de Crítics de la Regió Sanitària Lleida, Jesús Caballero, ha presentat aquest dimecres el nou Pla territorial de pacients crítics de Lleida, un ambiciós projecte que vol unificar les unitats de crítics de tots els hospitals de la província de Lleida per treballar de forma conjunta i coordinada i, d’aquesta manera, oferir un millor servei a la ciutadania.

El Pla planteja una “UCI sense parets” territorial i tecnològica, amb els centres connectats per helisuperfícies. Concretament, el Servei de Medicina Intensiva disposa actualment de 22 llits a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i 8 llits a l’Hospital Universitari de Santa Maria (HUSM). El Pla proposa crear una unitat de pacients semicrítics a la sisena planta de l’HUAV amb 8 llits més, que pugui convertir-se en una UCI estratègica en cas de necessitat. Així mateix, proposa reforçar les unitats de pacients semicrítics de l’Hospital Comarcal del Pallars (HCP), la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell (FSH) i de l’Espitau Val d’Aran (EVA), tot això en coordinació amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Un dels principals objectius del Pla és augmentar la complexitat en l’assistència del pacient crític i semicrític al territori de Lleida, així com formar, captar i retenir talent. En aquest sentit, gràcies a l’aliança estratègica i la suma dels 30 llits de crítics entre els hospitals Arnau i Santa Maria, a partir de 2023 els dos hospitals podran comptar amb un tercer metge/essa intern resident (MIR) acreditat pel Ministeri de Sanitat (fins ara, n’eren dos) i apostar d’aquesta manera per la formació pròpia.

“Necessitem disposar d’estructura per retenir talent i hem d’assegurar una assistència equitativa a tot el territori”, va afirmar Jesús Caballero. “Per aconseguir-ho, hem de comptar amb una arquitectura adequada, un equipament específic, recursos humans experts i una major coordinació entre els diferents centres”, va concloure.


<< Torna