Notícies

L’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida arrenca la commemoració del seu centenari

L’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida celebra aquest any el seu centenari amb un seguit d’actes que han arrencat avui amb la presentació del logotip commemoratiu i que finalitzaran el maig del 2023. El programa de la celebració inclou actes institucionals i de difusió, adreçats tant a la ciutadania com als professionals, com l’edició d’un llibre commemoratiu, la producció d’un documental, jornades científiques i actes de celebració, entre altres. Així mateix, s’ha habilitat una pàgina web específica i s’obriran xarxes socials pròpies com un canal de podcast amb entrevistes a professionals i persones vinculades al centre hospitalari.

La pàgina web recollirà tota l’actualitat relacionada amb la celebració del centenari i l’activitat de la institució i s’hi podrà consultar material documental històric. A més, la web està oberta a la participació de la ciutadania que pot enviar imatges de l’hospital que se sumaran al fons documental del centre.

El logotip commemoratiu estarà present en l’activitat del centre durant tot l’any i incorpora la xifra centenària i la silueta de l’emblemàtica portalada d’entrada al recinte a l'avinguda Alcalde Rovira Roure. La gamma cromàtica evoca les fulles de magnòlia del jardí, un dels espais més representatius del centre. La imatge està acompanyada de l’eslògan “100 anys al vostre costat”.

La nova imatge ja és visible en les lones instal·lades a l’entrada principal de l’hospital i a l’accés d’urgències i un tótem a l’avinguda Rovira Roure, davant la portalada d’entrada, entre altres aplicacions. Tots els elements identificatius estan protagonitzats per professionals i pacients de l’hospital.

La celebració del centenari és una oportunitat per obrir les portes d’una de les institucions més emblemàtiques de la societat lleidatana. Resseguir la seva memòria permetrà conèixer i entendre la mateixa història de la ciutat i del país. I sobretot, vol ser un homenatge a tots els equips de professionals que són i han estat cabdals al llarg de tota la trajectòria de la institució.

En paraules del president del Consell d’Administració de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), Ramon Farré, “la celebració del centenari vol reconèixer la feina que han fet i fan les persones que hi han prestat i hi presten serveis, agrair la confiança dels usuaris i valorar el paper que ha tingut l’Hospital en l’atenció a la salut dels lleidatans i en la formació de professionals al llarg de la seva llarga història”. I ha afegit que “també es vol enfortir els lligams amb la societat lleidatana i de les comarques ponentines, agrair la contribució de totes les persones i institucions que han contribuït al seu sosteniment i funcionament i, finalment, projectar-lo endavant al servei de la societat”.

La història

El 1922 es van iniciar els treballs de construcció de l’actual Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, obra dels arquitectes Joaquim Porqueres i Jaume Mestre. Fins llavors, l’hospital estava ubicat en l’edifici on ara hi ha l’Institut d’Estudis Ilerdencs, davant la Catedral Nova de la ciutat. El projecte neix de la necessitat d’adaptar-se a les transformacions i avenços mèdics de l’època.

Un segle més tard, l’Hospital Universitari de Santa Maria és un centre d’avantguarda, universitari, investigador i amb una oferta sanitària integral, pròxima i de qualitat, prestada amb criteris d'eficiència i voluntat de servei públic.

Des de l’any 1992 l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) gestiona l’Hospital Universitari Santa Maria, pel traspàs de la Diputació de Lleida a l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Els objectius de GSS són la gestió i administració de programes institucionals, de centres i la prestació de serveis en l'àmbit de la salut i l'atenció a persones afectes de dependència, tant en l'àmbit domiciliari com ambulatori o d'internament, sigui directament o mitjançant aliances, o donant suport a altres institucions o dispositius, principalment en l'àmbit dels territoris de la Regió Sanitària Lleida i la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran i àrees d'influència.

GSS ofereix els seus serveis en diferents línies d'atenció:

· Atenció Primària

· Atenció Especialitzada

· Atenció en Salut Mental

· Atenció Sociosanitària

· Atenció Social

 Actualment gestiona els següents centres:

· Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida

· Hospital Comarcal del Pallars de Tremp

· Residència i Centre de Dia Lleida-Balàfia

· Residència i Centre de Dia Balàfia II

Més informació: 100anysalvostrecostat.cat


<< Torna