Notícies

Salut anuncia una nova via per demanar la baixa amb simptomatologia compatible amb COVID-19 per descongestionar els CAP

El Departament de Salut anuncia una nova via per demanar la baixa amb simptomatologia compatible amb la COVID-19 davant l’alta transmissió comunitària i amb l’objectiu de descongestionar de burocràcia els centres d’atenció primària.

Les baixes seran autolimitades, de 5 dies, i es tramitaran telemàticament a través de La Meva Salut o bé a través del web de Programació per motius i, al cinquè dia, es generarà una alta automàtica.

La mesura l’ha anunciada la directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, en una roda de premsa acompanyada de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, per explicar la situació epidemiològica a Catalunya.

La directora del Servei Català de la Salut ha explicat que amb aquesta mesura es reduiran els tràmits burocràtics en els centres d’Atenció Primària. “És una acció per simplificar un procediment administratiu d’una simptomatologia que ja coneixem”.

Les baixes es generen automàticament per un període de 5 dies. Ara bé, si la persona millora pot demanar l’alta abans, posant-se en contacte amb el seu CAP. Igualment, si empitjora ha de contactar amb el seu centre d’atenció primària.

Al web no cal adjuntar informe mèdic ni prova positiva. Es pot demanar la incapacitat temporal (IT) quan la persona no pugui treballar o teletreballar perquè es troba malament i tingui simptomatologia compatible amb COVID (tos, febre, miàlgies, malestar general,...). En aquest sentit, Gemma Craywinckel ha subratllat que “aquesta mesura es basa en la confiança metge/metgessa-pacient en comunicar el seu estat de salut que l’impedeix realitzar la seva activitat laboral, tant presencialment com telemàtica”.

 

Més informació aquí


<< Torna