Notícies

L’Hospital Universitari de Santa Maria celebra l’acte institucional de commemoració del Centenari

El conseller de Salut, Manel Balcells, va presidir el passat divendres 10 de febrer l’acte institucional de celebració del centenari de l’Hospital Universitari de Santa Maria. L’acte, que s’ha celebrat als jardins de l’Hospital, ha consistit en la descoberta d’una placa commemorativa que homenatja tots els professionals que han prestat i presten els seus serveis al centre des de la seva creació i en la plantada d’un om. Han acompanyat el conseller la presidenta del consell d’administració de Gestió de Serveis Sanitaris, Montse Pifarré, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el president de la Diputació, Joan Talarn, i el gerent del Servei Català de la Salut a la Regió Sanitària de Lleida, Raül Llevot, així com nombrosos professionals de l’hospital.

“Som fruit de la nostra història i és important recordar d’on venim per saber qui som”, ha afirmat el conseller. Durant el seu parlament, Balcells s’ha referit al desgast que ha suposat la pandèmia de la COVID-19 per al sistema sanitari però ha animat els professionals a “mirar el futur amb optimisme”. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que “hi ha recursos econòmics per reforçar l’Atenció Primària, la Salut Mental, i per a noves infraestructures i equipaments per modernitzar el sistema de salut de Catalunya”.

Per la seva banda, la presidenta del consell d’administració de Gestió de Serveis Sanitaris, Montse Pifarré, ha destacat la importància del treball dels professionals i ha afirmat que “les persones fan la institució, li donen vida i substància”. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha recordat l’estada de sis dies l’any 1937 en plena Guerra Civil de l’escriptor i periodista George Orwell a l’Hospital Universitari de Santa Maria. Finalment, Joan Talarn, president de la Diputació, s’ha referit a la importància de l’assistència i la recerca de l’Hospital amb aliances amb la resta de centres del territori.

El centenari

L’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida celebra aquest any el seu centenari amb un seguit d’actes institucionals i de difusió, adreçats tant a la ciutadania com als professionals, com l’edició d’un llibre commemoratiu, la producció d’un documental, jornades científiques i actes de celebració, entre altres. Així mateix, s’ha habilitat la pàgina web específica https://100anysalvostrecostat.cat/ i xarxes socials pròpies, com un canal de podcast amb entrevistes a professionals i persones vinculades al centre hospitalari.

La celebració del centenari és una oportunitat per obrir les portes d’una de les institucions més emblemàtiques de la societat lleidatana. Resseguir la seva memòria permetrà conèixer i entendre la mateixa història de la ciutat i del país. I sobretot, vol ser un homenatge a tots els equips de professionals que són i han estat cabdals al llarg de tota la trajectòria de la institució.


<< Torna