Notícies

L'Hospital Comarcal del Pallars comença a oferir la prova de ressonància magnètica

L’Hospital Comarcal del Pallars, gestionat per l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris, incorporarà a partir de l’11 d’abril el servei d’una unitat mòbil de ressonància nuclear magnètica (RNM), fet que comportarà una millora en el diagnòstic mèdic de proximitat i una reducció del temps d’espera per accedir a la prova. Durant els propers mesos i fins que no s’instal·li l’aparell de forma definitiva a l’Hospital, aquesta unitat mòbil estarà ubicada una setmana al mes a la Plaça del Dr. Pasqual.

La instal·lació fixa de l’aparell es preveu que tingui lloc durant el 2024, ja que abans és necessari adequar espais dins i fora del centre. D’aquesta manera, la RNM quedarà ubicada a la planta baixa de l’hospital.

Gestió de Serveis Sanitaris, conjuntament amb el Servei Català de la Salut, des de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran, han treballat durant mesos per poder materialitzar l’adquisició de la RNM, que ha estat una demanda històrica al Pallars, ja que l’Hospital no disposava de servei propi. La realització d’aquesta prova diagnòstica a la població del territori es feia fins ara a l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, fins on s’havien de desplaçar. Es preveu realitzar unes 1.200 ressonàncies anuals.

Miquel Abrantes, gerent de la regió sanitària, explica que “poder disposar d’aquest nou servei suposa una pas més en l’equitat territorial amb l’aproximació dels mitjans diagnòstics a la població, fet que evitarà desplaçaments i ajudarà a alleugerir les llistes d’espera d'intervencions quirúrgiques”.

Per la seva banda, Eduard Sanjurjo, director assistencial de l’Hospital Comarcal del Pallars, es mostra molt satisfet amb el nou servei perquè “significa dotar el centre amb una tecnologia moderna i necessària en especialitats com la traumatologia, la neurologia o les malalties bilio-pancreàtiques”.


<< Torna