Notícies

Lleida estrena una nova Comissió Clínica Territorial d’Urgències i Emergències

La Regió Sanitària de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran ha constituït aquesta setmana la nova Comissió Clínica Territorial d'Urgències i Emergències, un òrgan d’actuació que té per objectiu impulsar un treball conjunt i aprofitar sinergies per oferir una millor atenció a la urgència. La nova Comissió està vinculada amb la nova Direcció Territorial d'Urgències i Emergències, encapçalada pel doctor Oriol Yuguero, qui també és cap del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. 

La Comissió Clínica Territorial d’Urgències i Emergències està formada per representants del CatSalut, de les gerències de l'ICS, i pels responsables assistencials d’Urgències de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Hospital Comarcal del Pallars i Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell. També en formen part responsables de la Direcció d'Atenció Primària del CUAP Prat de la Riba de Lleida, així com el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i la Direcció de Cronicitat.

La Comissió es reunirà de forma trimestral per dinamitzar un grup que treballarà per millorar el procés urgent a tot el territori de Lleida. Segons explica Oriol Yuguero, Director Clínic Territorial d’Urgències, “l’objectiu és donar resposta a les demandes que puguin sorgir en l'àmbit de la Urgència, així com cobrir les necessitats formatives dels professionals perquè es realitzi la mateixa assistència a les Urgències dels tres hospitals, de forma coordinada amb els diferents dispositius d'Atenció Primària. D'aquesta manera podrem oferir una assistència homogènia, segura i de qualitat a tots els dispositius assistencials d'Urgències”.

Actualment ja hi ha un equip de professionals que treballa de forma territorial, l'equip ACUT, que realitza atenció continuada a Centres d’Atenció Primària de la ciutat de Lleida, al CUAP i a Urgències de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. “Aquest model dona multidisciplinarietat als professionals i creiem que respon molt bé a les característiques del nostre territori”, conclou Yuguero.

 


<< Torna