Notícies

L’Àrea Bàsica de Salut Lleida Rural Nord aposta pel Pacient Expert.

Avui  es troben 20  malats dels 11 municipis del seu àmbit  per compartir la seva expertesa en TAO.

El Pacient Expert en tractament anticoagulant oral, TAO, és una realitat a  l’Àrea Bàsica Lleida Rural Nord, avui, dia 14 de febrer, un grup de 20 malalts amb TAO dels 11 municipis que integren l’ABS s’han reunit al consultori d' Alpicat per ampliar els coneixements sobre la seva malaltia, compartir experiències i millorar el grau de maneig de la seva malaltia així com el compliment terapèutic.

És una acció laboriosa de coordinar i és necessària la complicitat de tots els professionals de l'equip.

El fet de comptar amb un bon pacient expert afavoreix la salut de la comunitat i té impacte directe en la salut individual, és una acció proactiva que promou que la ciutadania es responsabilitzi de la seva salut i fomenta la col·laboració amb els altres pacients.

El Pacient Expert, transmet coneixements i comparteix experiències amb altres persones que pateixen el mateix problema de salut. En les sessions, els professionals sanitaris tenen el paper d’observadors que únicament intervenen en cas que sigui necessari.

Un pacient expert és una persona afectada per una malaltia crònica que és capaç de  responsabilitzar-se de la pròpia malaltia i cuidar-se identificant-ne els  símptomes, responent davant d’aquests i adquirint eines per gestionar  l’impacte físic, emocional i social que li pot provocar.

El programa "Pacient expert Catalunya" està emmarcat dins el Programa de  prevenció i atenció a la cronicitat del Pla de Salut 2011-2015.

A la sessió d’avui, a més del pacient expert, ha comptat amb la participació dels referents sanitaris en TAO i referents del pacient expert de l’ABS de Lleida Rural Nord, com mostra la imatge que acompanya la nota, que ens ha facilitat la Direcció de ABS Lleida Rural Nord, Gestió de Serveis Sanitaris.

Comunicació, 14 de febrer de 2014


<< Torna