Notícies

Més de 200 persones assisteixen a la XIV Jornada d’Actualització sobre Factors de Risc de la Malaltia Vascular, Hospital de Santa Maria

El president de la Societat Catalana d’Hipertensió, Ernest Vinyoles, destaca la importància de canviar els estils de vida actuals i reclama la implicació de la ciutadania

Més de 200 persones han assistit avui, dissabte, 22 de febrer, a la XIV Jornada d’Actualització sobre Factors de Risc de la Malaltia Vascular organitzada per la Unitat de Factors de Risc Cardiovascular de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) Hospital de Santa Maria. La jornada, que ha comptat amb la col·laboració de professionals de diferents àmbits com l’Atenció Primària, l’Hospitals i la Universitat de Lleida, s’ha convertit en els seus 14 anys d’història en un fòrum de trobada dels professionals sanitaris per compartir els avenços en matèria de la prevenció de les malalties cerebrovasculars i cardiovasculars, la primera causa de mortalitat a la societat occidental.

El president de la Societat Catalana d’Hipertensió, Ernest Vinyoles, ha destacat la importància de canviar els actuals estils de vida per evitar factors de risc cardiovasculars com el colesterol, l’obesitat, la hipertensió el sedentarisme o el tabaquisme. També ha reclamat la implicació tant de la ciutadania com de la pròpia indústria. “El ciutadà ha d’aprendre i fer-se seu l’estil de vida” ha exposat Vinyoles.

La Unitat de Factors de Risc Cardiovascular de GSS, que està coordinada per Jacint Cabau i compta amb 3 especialistes, realitza unes 2.500 visites a l’any, incloses primeres visites i el seguiment amb pacients amb factors de risc. El seu objectiu és atendre els casos més complexes de pacients amb factors de risc. “El 95% dels casos es controlen a l’Atenció Primària i els més complexes es deriven a la unitat” ha explicat Cabau. També ha senyalat que actualment treballen en col·laboració amb la Unitat d’Hipertensió de l’HUAV, la unitat UDETMA.  “Apostem per la col·laboració entre els dos centres per millorar el nostre treball assistencial dedicat a la prevenció de la patologia vascular” ha matisat Cabau.
 

Comunicació Salut Lleida, 22 de febrer de 2014


<< Torna