Notícies

L’atenció primària de la Seu d’Urgell i la Fundació Sant Hospital compartiran direcció assistencial

L’ICS, en la figura del Dr. Jordi Fàbrega, director d’atenció primària de la Seu d’Urgell des del passat 1 de març, assumeix la direcció del centre hospitalari

El Patronat de la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell ha acordat encarregar la direcció assistencial del centre hospitalari a l’Institut Català de la Salut (ICS), en la figura del Dr. Jordi Fàbrega, nou director de l’equip d’atenció primària de la Seu d’Urgell des del dia 1 d’aquest mes de març. El Patronat ha debatut aquesta tarda la proposta d’una direcció assistencial conjunta territorial, que coordinarà les accions sanitàries de l’atenció primària i de l’especialitzada a la comarca de l’Alt Urgell.

El Dr. Fàbrega té l’encàrrec de racionalitzar la forma de prestar els serveis sanitaris a la comarca, de manera que cada dispositiu assistencial (hospital i primària) dugui a terme aquelles activitats en les que és més eficient i s’evitin duplicitats en l’oferta sanitària. Això es veurà facilitat per la recent implantació del sistema d’informació clínica SAP-Argos i e-CAP, que permet que tant primària com l’hospital tinguin accés a una història clínica compartida.

El Dr. Jordi Fàbrega ha acreditat els coneixements, l’experiència i capacitat per implantar aquest model a la comarca de l’Alt Urgell en l’àmbit de la pediatria, primer, i posteriorment en l’àrea materno-infantil, amb un resultat d’èxit i amb el reconeixement unànime de la població i dels professionals.

Ara es tracta d’estendre aquest model a la resta de serveis de salut comarcals, en línia amb el que preveu el Pla de Salut de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran.

Les línies principals de treball, proposades pel Dr. Fàbrega, es centren en:

1. Una major coordinació entre l’atenció primària i l’atenció especialitzada (per tant entre l’Institut Català de la Salut i la Fundació Sant Hospital de l’Alt Urgell).

2. Una revisió dels circuits a ambdós nivells assistencials per fer-los més eficients.

3. Una millor coordinació amb els centres de referència de major complexitat, amb una aposta clara per les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TICs).

4. Un increment substancial de la formació per part de tots els professionals sanitaris de la comarca, de manera que es pugui mantenir i millorar la seva formació continuada, i al mateix temps trencar la situació d’aïllament que viuen els professionals sanitaris al medi rural que pugui permetre l’adhesió al territori de bons professionals.

Amb aquesta actuació hi ha una simplificació i aplanament de l’estructura directiva sanitària a l’Alt Urgell que ha de comportar una major implicació dels professionals de la salut en l’organització, la racionalització dels processos assistencials dels malalts i, en definitiva, una millora dels serveis que rep el ciutadà.

La Seu d’Urgell, 4 de març de 2014
 


<< Torna