Notícies

Lleida aposta per transmetre l'experiència en el treball

Investigadors del Grup de Recerca en Curs de Salut (GRECS) de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), de l'Hospital Santa Maria de Lleida i de la Universitat de Lleida (UdL)

participen en un projecte d'àmbit europeu d'aplicació de noves tecnologies per abordar un dels principals problemes de salt generacional: la pèrdua de coneixement potenciada per la falta de transmissió d'experiències entre les generacions més grans i les més joves.

Hi participen cinc entitats de tres països europeus (Espanya, Regne Unit i Suïssa), entre les quals es troben els lleidatans. El projecte, que porta per nom ANIMA'T, durarà tres anys i costarà uns dos milions d'euros.

ANIMA'T (sigles en anglès de INTERGENERATIONAL communlty for company knowledge transfer) fomentarà la idea de contractar treballadors amb experiència i inactius, per educar els seus empleats i donar suport a els projectes de l'empresa. Desenvoluparan una plataforma web intuïtiva i fàcilment navegable que posarà en contacte diverses companyies de diferents localitats i permetrà l'accés a tot tipus d'usuaris. A més, estarà enfocada en l'intercanvi de coneixements i experiències de treballadors entre empreses. D'acord amb la seva línia de recerca en aprenentatge intergeneracional i envelliment actiu i saludable, els investigadors de l'IRBLleida-HSM duran a terme els estudis en la fase pilot de la plataforma, avaluant la seva utilitat en els usuaris finals, com és la gent gran i els treballadors  més joves. Les proves pilot de la plataforma ANIMA'T començaran el proper mes de setembre i es faran en un grup de 100 persones, amb edats compreses entre els 50 i 65 anys i jubilades de les unitats d'Hospitalització, Atenció Primària i Sociosanitària del Santa Maria.

La intenció és que aquests usuaris finals puguin aportar millores en temps real a la construcció de la plataforma a través dels seus comentaris i impressions. Per aquest desenvolupament de tres anys, el projecte costarà uns 2 milions d'euros dels quals la meitat són aportats per les empreses que participen en el projecte i 1,05 milions d'euros són aportats pel programa d'ajudes europees Ambient Assisted Living (AAL ) del 7e Programa Marc. Els investigadors del GRECS l'IRBLleida-HSM disposaran de 72.000 euros aportats per l'Institut de Salut Carlos III per fer les proves.

La Mañana, 14 d'agost de 2014

 


<< Torna