Notícies

La nova Unitat de Curta Estada de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Santa Maria millora la capacitat d’intervenció en el pacient agut

 

Situada a la 1a planta de l’hospital, disposa de 3 habitacions dobles, nous equipaments, control assistencial, despatx d’informació als familiars i sistemes de seguretat
La nova Unitat de Curta Estada (UCE) del Servei de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, posada en marxa el passat 5 d’octubre, ha permès augmentar la capacitat d’intervenció en el pacient agut, procedent dels serveis d’urgències i altres dispositius, amb indicació d’ingrés de previsió menor de 72 hores, millorant, així, el flux a les urgències psiquiàtriques de l’hospital.
La UCE s’ubica en un espai de 120 m2 a la primera planta de l’hospital i disposa de tres habitacions dobles (amb capacitat per a sis pacients) amb lavabo, nous equipaments, control assistencial, despatx d’informació als familiars i nous sistemes de seguretat propis d’una unitat d’hospitalització psiquiàtrica, reforçant les mesures de seguretat per als mateixos pacients i també per al personal sanitari. Les obres d’adequació de la nova UCE han tingut un cost de 29.222,64 euros.
En la presentació de la nova unitat, la Dra. Ester Castan, psiquiatra responsable de la UCE, ha explicat que “la nova unitat ha atès prop de 80 pacients des que es va posar en funcionament”. Castan ha destacat que “el perfil de les persones que s'hi atenen són malalts amb trastorns depressius o descompensacions de trastorns psicòtics, i atenció a pacients en situació de crisi aguda o que han presentat una conducta de risc suïcida”.
En aquests dos primers mesos de funcionament, els malalts hi han passat de mitjana una setmana i després el 70% han tornat a casa per seguir tractament ambulatori. El 30% restant han estat derivats a altres unitats hospitalàries de més llarga estada.
La Dra. Castan ha posat de manifest que “l’objectiu és aconseguir que un procés agut o crònic aguditzat de no excessiva gravetat es pugui contenir i orientar en una unitat específica, garantint una millor atenció i cura del malalt”. Cal recordar que el Servei de Psiquiatra de l'Hospital Universitari de Santa Maria és on es deriven els pacients psiquiàtrics de tota la demarcació.
Adjuntem fotografies de la nova UCE
A la fotografia de grup, d’esquerra a dreta: Josep Maria Garcia, infermer; Ester Castan, psiquiatra responsable de la UCE; Eva Aguilar, treballadora social; i Josep Marín, responsable d’Infraestructures de l’Hospital Universitari de Santa Maria
Comunicació Salut_Lleida-GSS, 17 de desembre de 2015

<< Torna