Notícies

L’Hospital Universitari de Santa Maria presenta el llibre del seu centenari

El periodista i historiador Josep Ramon Ribé, acompanyat de la presidenta del Consell d’Administració de Gestió de Serveis Sanitaris, Monte Pifarré, la directora de centre de l’Hospital Universitari Santa Maria, Tere Rodríguez, i l’adjunt a la Gerència Territorial de Lleida ICS GSS, Felip Benavent, ha presentat avui en roda de premsa el llibre “100 anys al vostre costat. Hospital Universitari de Santa Maria”.

Els Jardins George Orwell del recinte hospitalari han acollit avui la presentació de l’obra editada amb motiu del centenari de l’hospital, una crònica detallada i rigorosa que retrata els 100 anys de dedicació i excel·lència que han caracteritzat aquesta institució i que se n’han editat 1.000 exemplars. No només és una retrospectiva cronològica de com el Hospital Universitari Santa Maria s'ha convertit en el que és avui, sinó també un testimoni de la dedicació incansable dels professionals que han treballat i continuen treballant aquí amb articles escrits per professionals de la salut que són i han estat part essencial de l'equip del centenari Hospital. Aquests testimonis proporcionen una visió personal de la seva dedicació i compromís envers els pacients i la comunitat. Per a Benavent, “en tot el llibre, i especialment, en els escrits dels professionals es nota la sensibilitat i l’orgull de pertànyer al Santa Maria”.

Ribé, autor i coordinador del llibre, ha destacat un fet, que per a ell ha estat clau, com és “la implicació màxima de tots els actors en col·laborar per tirar endavant aquest llibre, facilitant textos i documents gràfics de diferents èpoques, que han enriquit la història del centenari del nou hospital de Santa Maria”.

En aquest sentit, ha remarcat que la iniciativa del llibre té una gran importància “perquè és el primer testimoni imprès sobre la vida de l’hospital, ja que amb motiu dels seus 75 anys no es va impulsar un projecte de característiques similars. A partir d’aquí, cosir i enllaçar totes les aportacions ha estat un repte, però, alhora una experiència que m’ha permès submergir-me en el fascinant món de la salut”.

Per la seva banda, Rodríguez ha indicat que "aquest llibre és un testimoni de la nostra dedicació continuada a proporcionar atenció mèdica de la màxima qualitat i de la nostra determinació en servir la comunitat. Estem profundament agraïts als membres de l'equip que han contribuït a la nostra història i als pacients que han confiat en nosaltres al llarg dels anys". I ha afegit que “és una oportunitat única per connectar amb els nostres orígens i comprendre com hem crescut i evolucionat com a institució de salut”.

Tots han expressat la seva gratitud a totes les persones i institucions que han col·laborat en la confecció del llibre.

Acte de cloenda del Centenari

Pifarré ha explicat que es lliurarà un exemplar del llibre als assistents a l’acte de cloenda del centenari previst el proper dijous, 5 d’octubre, a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida. La vetllada estarà dedicada a les persones que presten i han prestat servei a l’HUSM i consistirà en un concert de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i acabarà amb un còctel a l’exterior de l’Auditori.

 


<< Torna