Notícies

Cinc metges MIR aconsegueixen una beca de investigació a Lleida

Es van presentar fins a un total de 14 sol · licituds per optar a una aquestes places ofertades a les Terres de Ponent


Cinc metges especialistes d'entre els catorze que han sol · licitat una de les beques d'investigació per a la realització de projectes innovadors de recerca biomèdica en un centre de Lleida han aconseguit aquesta plaça. La Diputació finança amb un total de 125.000 euros en col · laboració amb la Generalitat i l'IRBLleida aquestes beques.
 

La resolució de les beques es va dur a terme el passat 13 de maig, de manera que s'han atorgat les beques a cinc especialistes que podran dur a terme la realització de projectes d'investigació a l'Hospital Arnau de Vilanova, a l'Hospital Santa Maria o a la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitàrie de Lleida.

La resolució l'ha dut a terme una comissió formada per la Direcció Científica de l'IRBLleida, la Gerència Territorial de l'ICS-GSS i els Caps d'estudis de la Unitat Docent de l'HUAV i de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, que han avaluat les propostes tenint en compte el perfil investigador del candidat i el perfil investigador del grup de recerca que l'acollirà.

 Aquest projecte es porta a terme juntament amb el l'Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) i l'Institut Català de la Salut (ICS) i es tracta de la primera experiència d'aquestes característiques a les comarques de Lleida.

A nivell de Catalunya, seria la tercera atès que hi ha projectes semblants als hospitals de la Vall d'Hebron i de Bellvitge. Cadascuna d'aquestes cinc beques tindrà una durada d'un any i els beneficiaris són professionals que han acabat el seu període de formació especialitzada durant l'any 2012 en l'entorn sanitari de Lleida.

El programa serveix per a la realització de projectes innovadors de recerca biomèdica que necessitin la incorporació de professionals formats en àrees clíniques.

La Manyana, 19 maig 2013


<< Torna