Notícies

L’Arnau elimina tumors cancerígens sense cirurgia

El servei de Radiologia de l’Hospital Arnau de Vilanova ha començat a extirpar tumors cancerígens sense haver d’operar-los. Segons va informar ahir Ràdio Lleida, es tracta de l’ablació per radiofreqüència, que utilitza ultrasons per cremar el tumor amb una agulla que s’insereix al lloc on s’ubica sense que el cirurgià hagi de fer cap incisió.

Fonts del servei van assenyalar que recentment han tractat dos pacients amb aquesta tècnica, que és més segura i barata que operar.

Quan s’utilitza l’ablació per radiofreqüència, el radiòleg intervé directament en el tumor amb una agulla per cremar-lo. En molts casos, el tumor acaba desapareixent.
Fonts del servei van afegir que en el futur, molts dels càncers es tractaran utilitzant aquesta tècnica. A més, com ja va publicar ahir SEGRE, el servei també tindrà un nou mamògraf digital abans que s’acabi l’any, amb el qual es podran fer mamografies en 3D. Aquest nou equip permetrà augmentar la taxa de detecció del càncer de mama d’un 25% a més d’un 50%.
Aquestes millores seran possibles perquè el nou mamògraf incorporarà tecnologia de tomosíntesi, que permet visualitzar les mames en tres dimensions i veure-hi amb molta més precisió qualsevol lesió.

Segre, 29 agost 2013
 


AdjuntMida
Visites online SEGRE 20130829_recull.pdf110.11 KB
<< Torna