Notícies

Pla per augmentar les donacions d’òrgans a l’Arnau

Dotze hospitals de Catalunya, entre els quals l’Arnau deVilanova, han engegat un programa que lidera el Joan XXIII deTarragona amb l’objectiu d’augmentar les donacions d’òrgans fins a un 30%. 

Aconseguir-ho passa per estendre-les als pacients que estan ingressats en les Unitats de Cures Intensives (UCI) amb un pronòstic greu i que no responen al tractament, ja que la gran majoria  dels donants actualment són persones amb mort cerebral (traumatismes cranioencefàlics, hemorràgies o infarts cerebrals) “Ja es porta a terme en altres països i el que estem començant a fer nosaltres és estudiar quants dels pacients que tenim a les UCI podrien convertir-se en donants d’òrgans”, explica Mariona Badia, coordinadora de trasplantaments de l’Arnau de Vilanova.

Són pacients que no tenen mort cerebral, però tampoc possibilitat de recuperar-se. Després de la mort al ser desconnectats del suport vital, si la família accedeix a la donació s’injectaria un líquid que manté els òrgans en perfectes condicions per poder extraure’ls. “Es necessita una infraestructura especial per poder fer aquest tipus de donació. El projecte està encara en fase preliminar”, reconeix Badia.

En el que va d’any, l’Arnau ha registrat nou donants (una xifra similar a la d’anys anteriors) que han permès un total de 31 trasplantaments d’òrgans.

Segre, 13 de desembre de 2013


AdjuntMida
BANC D'ORGANS 20131213_recull.pdf294.3 KB
<< Torna