Notícies

Les consultes de Prat de la Riba tanquen i donen pas a urgències

LLEIDA. El CAP de Prat de la Riba, conegut popularment com l’Ambulatori, va acollir ahir per última vegada consultes d’especialistes.  A partir de la segona quinzena de gener el CAP, que ha anat traslladant totes les seues consultes d’especialitats a l’Arnau, acollirà les urgències no hospitalàries que ara s’atenen al CAP de rambla Ferran.

Ahir al matí, només seguien operatives consultes de dermatologia, cardiologia, digestiu i radiologia.

Després del tancament, l’Institut Català de la Salut farà reformes al centre per condicionar-lo com a nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), que funcionarà els dies festius, caps de setmana i totes les nits dels dies feiners des de les 20.00 fins a les 8.00 hores.

Josep Ramon Casas, actual director del centre, va destacar que alguns professionals “han passat tota la seua vida laboral en aquest CAP. Jo mateix vaig començar aquí la meua carrera”, va apuntar. L’ambulatori atenia uns 500 pacients diaris i comptava amb una plantilla de 93 treballadors. Aquest CAP, el primer que va tenir Lleida ciutat fa 70 anys, era l’únic de la capital que oferia consultes de diferents especialitats (sense comptar les de Pediatria, Odontologia oTreball Social, que estan en totes les àrees
bàsiques de salut).

Segre, 4 gener de 2014


<< Torna