Notícies

Hospitalitzades 3 dones per grip A a l’Arnau, dos de les quals a l’UCI

Salut fa una crida a les persones grans o amb patologies cròniques a vacunar-se en cas que no ho hagin fet || Preveu més ingressos en les pròximes setmanes

J.M.A/S.E.
 LLEIDA  L’epidèmia de gripA ja ha provocat l’hospitalització de tres persones, totes elles dones, a l’Arnau de Vilanova. Dos d’elles eren ahir a l’UCI, ja que a la que roman ingressada en aquesta unitat des de principis de setmana se li ha sumat una altra dona de 77 anys. Ahir a la tarda es trobaven estables dins de la gravetat, segons fonts de Salut. L’altra té 58 anys i està ingressada en planta.

El responsable de la unitat d’Epidemiologia de la regió sanitària de Lleida, Pere Godoy, va explicar que totes patien altres patologies, per la qual cosa formaven part de la població amb factors de risc per la grip, i dos d’elles no s’havien vacunat. Godoy va indicar que l’epidèmia anirà en augment almenys fins a la primera setmana de febrer, de manera que també és pràcticament segur que causarà més ingressos hospitalaris. Als anteriors hiverns, s’han arribat a registrar més d’una vintena d’hospitalitzacions.

Godoy va fer una crida a totes les persones amb factors de risc que no s’han vacunat (vegeu el desglossament superior) a fer-ho.Va assenyalar també que “encara estan a temps”, perquè la grip no ha assolit el seu punt més àlgid i hi ha vacunes disponibles als CAP.

A tot Espanya, fins al dia 12 s’havien registrat 11 morts per grip i els hospitalitzats eren un total de 239.

Un terç de la població de risc a Lleida no s’ha vacunat

Godoy va explicar ahir que només el 70% dels majors de 60 anys i el 50% dels de menor edat que formen part del grup de risc per la grip al patir malalties com diabetis, obstrucció pulmonar crònica o insuficiència renal, entre altres, s’han vacunat.

El responsable de la unitat d’Epidemiologia va destacar que el percentatge de cobertura de la vacuna havia anat en augment fins al 2009, però que des d’aleshores s’ha estancat, arran de la polèmica generada per la vacunació contra el nou tipus de grip A (hi va haver veus com la de la monja Teresa Forcades que van acusar l’OMS d’afavorir les farmacèutiques).

Segre, 17 de gener de 2014


AdjuntMida
Hospitalitzades 3 dones per grip A a l'Arnau 20140117_recull.pdf170.95 KB
<< Torna