Notícies

Es consolida la V Jornada d’actualització diagnòstica i terapèutica en fibromiàlgia, fatiga crònica i sensibilitat química múltiple amb 260 inscrits

Ple a l’aula magna del Campus de Ciències de la Salut de la UdL per seguir les ponències dels professionals en l’àmbit de la reumatologia, psicologia, neuropsicologia, fisioteràpia i infermeria.
 
Avui divendres, 14 de març, 260 persones omplen l’aula magna del Campus de Ciències de la Salut de la Universitat de Lleida a la V Jornada d’Actualització Diagnòstica i Terapèutica en Fibromiàlgia (FM), Síndrome de la Fatiga Crònica (SFC) i Síndrome de Sensibilitat Química Múltiple (SQM) organitzada per la Unitat de Fibromiàlgia de l’Hospital de Santa Maria de Lleida, gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). L’alt nombre de participants a la jornada, entre professionals sanitaris i pacients, que va fer que s’haguessin de tancar les inscripcions, constata el creixent interès per aquestes malalties que afecten entre un 3 i un 4 per cent de la població.

Durant tot el dia, psicòlegs, fisioterapeutes, reumatòlegs, metges de família, neuropsicòlegs i infermeres exposen les novetats en el diagnòstic i tractament d’aquestes malalties. A la província de Lleida, es calcula que la fibromiàlgia afecta entre 6.000 i 10.000 persones; la síndrome de la fatiga crònica, entre 500 i 700 persones; i es calcula que més de 100 pacients estan afectats per la síndrome de la sensibilitat química múltiple.

El Dr. Lluís Rosselló, cap de secció de Reumatologia i Unitat de FM, SFC i SQM de l'Hospital de Santa Maria, ha explicat que “la incidència ha anat augmentant, des de l’1 per cent que es parlava fa 10 anys, ara estem entre el 3 i 4 per cent de la població” i ha destacat que “gràcies a la difusió que es fa amb jornades com aquesta i al fet que els metges de capçalera estiguin cada vegada més conscienciats de que hi ha pacients afectats, poc a poc se li dóna més importància a aquestes malalties”.

Pel que fa a l’atenció que es dóna a la Unitat de FM, SFC i SQM de l'Hospital de Santa Maria, el Dr. Rosselló ha explicat que “tenint en compte que la fibromiàlgia, la fatiga crònica i la sensibilitat química múltiple són malalties que, en molts casos, se sumen, des de la nostra unitat intentem tractar-les a la vegada, per donar una resposta integral als malalts que les pateixen”. El Dr. Rosselló ha volgut destacar també els avenços que s’estan fent pel que fa al tractament del dolor que pateixen els afectats per aquestes malalties, ja que, com ha explicat, “curació encara no tenim però podem mitigar els símptomes”.

La jornada ha comptat també amb 180 dibuixos presentats al 1er Concurs d’Humor Gràfic i VI Concurs Internacional d’Humor Gràfic i Salut, organitzat per la Unitat de Fibromiàlgia de l’HSM, la Facultat de Medicina de la UdL i amb la col·laboració de l’Associació Cultural Humoràlia. Els guanyadors es donaran a conèixer en el transcurs de la jornada que es clourà a les 17.30 hores.

 

Premsa i Comunicació Departament Salut_Lleida - Comunicació GSS,  14 de març de 2014


<< Torna