Notícies

Recolzamet d' Àngel Ros a l'ens unic públic de Salut a Lleida.

 Discurs en la conferència anual de la demarcació de Lleida del Col.legi de Periodistes

part del discurs
...  Lleida actua també com a capital sanitària, comercial, universitària i de serveis per a un ampli radi que depassa les comarques lleidatanes i de la Franja.
 
Lleida és un pol sanitari de referència. Ara, la integració dels centres de titularitat pública en un únic ens gestor, permetrà que la ciutat tingui un equipament de salut pública de primera qualitat, i amb unes dimensions, el major fora de l’àrea de Barcelona, que ens farà competitius en la majoria d’especialitats mèdiques. La inclusió d’un equipament amb l’excel·lència científica de l’Institut de Recerca Biomèdica potenciarà també el valor afegit de la ciutat i la condició que ja té com a capital sanitària de qualitat dins del sistema públic de salut.

Per això recolzo clarament el projecte d’integració. Vetllaré perquè sempre es mantingui com a recurs públic, perquè es garanteixin o incrementin els seus llocs de treball i perquè es mantingui la presència social i territorial en els seus òrgans de govern.Situo en un mateix nivell al del sanitari, la importància de la UdL com a element de fortalesa de la nostra ciutat/regió i de la seva projecció en el territori. Aquest curs, dels 9.600 alumnes de la UdL, 2.000 provenen de fora de Catalunya.
Lleida és la capital de la Catalunya Interior. Fora de la província de Barcelona, som la ciutat més gran. Mai no n’hem estat prou conscients. Hem de ser a l’interior del país, el que Florència és a la Toscana. Això vol dir que una gran capital ha de planejar sobre el territori, aportar-hi valors i serveis, de la mateixa forma que aquest nodreix la ciutat.Però Lleida, per garantir el futur de la ciutat i del territori, ha de disposar del que seran les xarxes bàsiques del futur......
 

Comunicació, 21 de març de 2014

 


<< Torna