Notícies

Balanç realitzat pel president de la Comissió de Recerca de GSS, Gerard Piñol, amb motiu de la Jornada de Recerca 2014 i X Premi d’Investigació Sanitària. Aposta de l’IRBLleida per la recerca en genètica per personalitzar els tractaments

Avui, divendres, 16 de maig, Gestió de Serveis Sanitaris (GSS) ha organitzat la Jornada de Recerca 2014 i el X Premi d’Investigació Sanitària. 

Amb motiu d’aquesta jornada, el president de la Comissió de Recerca de GSS, Dr. Gerard Piñol, ha fet balanç de la tasca investigadora durant el darrer any, en el què s’ha consolidat la recerca mèdica i el nombre de projectes que es duen a terme a GSS en col·laboració amb l’Institut de Recerca Biomèdia de Lleida (IRBLleida). GSS compta amb una cinquantena de projectes de recerca mèdica, catorze dels quals s'han iniciat enguany, en diferents àmbits com ara la psiquiatria, trastorns cognitius, geriatria i PADES, entre altres, tots ells dins el paraigua de l’IRBLleida, segons ha explicat el Dr. Gerard Piñol.

Ha assistit a l’acte el director de l’IRBLleida, Dr. Xavier Matías-Guiu, qui ha destacat la importància de les sinèrgies entre l’assistència i la recerca sanitària a Lleida perquè els avenços científics es vegin reflectits en l’assistència sanitària. En aquest sentit, ha destacat la importància en medicina de la personalització dels tractaments, és a dir, que cada pacient pugui rebre el tractament més adequat per a ell gràcies als avenços en genètica. Matías-Guiu ha assegurat que aquest camp de la personalització del tractament "és el futur de demà perquè representa un canvi molt important i tots juts ho podem afrontar, aprofitant la singularitat que té Lleida que fa que aquesta sinèrgia sigui més fàcil".

Durant l’acte, que ha tingut lloc a l’Aula Magna de la del Campus de Ciències de la Salut de la Universitat de Lleida, s’han presentat les vuit millors comunicacions orals presentades durant aquest any per personal de GSS a diferents congressos nacionals i internacionals.

Al final de l'acte s'ha donat a conèixer el nom dels guanyadors del premi a la millor comunicació oral com a reconeixement a la tasca investigadora.

El premi del Grup I ha estat per a Irene Forcada, amb la comunicació,  La persistència del dèficit cognitiu i el seu impacte negatiu sobre la funcionalitat psicosocial en pacients bipolars eutímics, tractats amb liti: un estudi longitudinal a 6 anys.  I Puy Rubio, del Grup II amb la comunicació, Avaluació antropomètrica del personal de l ‘Hospital Santa Maria versus usuaris i acompanyants.
 

 
Comunicació GSS, 16 de maig de 2014
 


<< Torna