Notícies

Videojoc per a adolescents sobre els riscos del tabac creat per la unitat de Tabaquisme de l’Hospital de Santa Maria de Lleida

Es distribuirà a partir del setembre entre els centres educatius

Avui divendres, 30 de maig, la Unitat de Tabaquisme de l’Hospital de Santa Maria (HSM) de Lleida, gestionat per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), ha presentat el videojoc que han creat per explicar, de manera interactiva, els riscos del tabac adreçat a adolescents. El Dr. Francesc Abella, psicòleg i responsable de la Unitat de Tabaquisme de l’HSM, i Marc Segura, dissenyador i desenvolupador d'aplicacions multimèdia, acompanyats del Dr. Victorià Peralta, adjunt a la Gerència de GSS, han presentat el videojoc que està previst distruibuir a partir del setembre de 2014 entre els centres educatius.

Durant prop de dos anys, la Unitat de Tabaquisme de l’HSM ha estat dissenyant aquest videojoc que es planteja com una activitat lúdico-formativa orientada a explicar el concepte de dependència del tabac, els components químics que aquest conté i la dificultat que suposa trencar aquesta addicció.

Aquest material es distribuirà gratuïtament a partir del setembre entre els centre educatius acompanyat d’un dossier per als professors. A més, està previst fer un seguiment i una avaluació dels efectes, abans i després de la seva aplicació, per veure si els joves que l’utilitzin adquireixen noves informacions sobre els riscos el tabac.

El Dr. Abella ha explicat que “el videojoc té una finalitat terapèutica, preventiva i formativa” i ha destacat que ha estat dissenyat seguint una metodologia científica per poder avaluar a posteriori els efectes que tingui el joc en el coneixement dels adolescents en relació als aspectes nocius del tabac.

Abella ha explicat que entre 1994 i 2012 la prevalença del consum de tabac diari en adolescent ha disminuït un 46% (del 23% al 12,4%) però, tot i això, ha destacat que a Catalunya, cada dia comencen a fumar 3 adolescents de 14 anys i almenys 1 d’ells morirà precoçment a causa del tabac.

Comunicació,  30 de maig de 2014
 


<< Torna