Notícies

Dos estudis sobre la pèrdua auditiva i la incontinència urinària guanyen la primera edició dels premis "Santa Maria fa recerca"

La direcció territorial d’Innovació, Recerca i Docència de la Gerència Territorial ha convocat aquest 2023 la primera edició dels premis ‘Santa Maria fa recerca’, amb l’objectiu de potenciar la recerca dels investigadors més joves i recuperar accions pròpies de l’Hospital Universitari Santa Maria en l’àmbit de la recerca no realitzades des de l’any 2018. Ha estat una convocatòria de temàtica lliure, on els candidats han presentat projectes de recerca que volen desenvolupar.

Un cop avaluats tots els projectes, s’han atorgat dos premis de 5.000€ cadascun, dotats amb fons propis de la Gerència Territorial. Concretament, s’han premiat els treballs “Potencials evocats auditius de tronc cerebral i audiometria verbal com a marcadors de progressió de deteriorament cognitiu lleu”, de la investigadora novella Laura Acevedo, que ha comptat amb l’investigador mentor Xavier Galindo, i “Avaluació de la incontinència urinària en pacients intervinguts de prostatectomia radical que han fet potenciació muscular del sòl pelvià abans de la intervenció quirúrgica”, de l’investigador novell Óscar Águila, que ha comptat amb l’investigador mentor Josep Maria Auguet. En l’avaluació dels premiats s’ha considerat l’originalitat del projecte, la seva rellevància científica i aplicabilitat a la practica clínica assistencial.

L’import del premi servirà per fer front al pagament de les taxes del Comitè d’Ètica d’Investigació amb medicaments (CEIm), el suport estadístic, la contractació d’altres serveis científics, i les despeses de traducció i de publicació dels resultats.

La direcció territorial d’Innovació, Recerca i Docència agraeix la participació i felicita als dos premiats.


<< Torna