Notícies

L’Hospital Universitari de Santa Maria acull la presentació del llibre ‘Ka de kures’

La Sala de la Capella de l’Hospital Universitari de Santa Maria ha acollit avui la presentació del llibre Ka de kures – Manual per sobreviure al primer any d’hospital, escrit i dibuixat per Marina Lahuerta, tècnica en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) de l’Hospital. El llibre recull un seguit de consells i cures habituals del dia a dia en l’atenció dels pacients ingressats.

Durant la presentació, l’autora ha explicat que es va decidir a escriure aquest llibre com a quadern de notes. “Ho vaig fer per al meu ús personal, per utilitzar-lo quan el necessités per refrescar algun pas de qualsevol procediment o per consultar els materials que necessitem. Al final vaig fer tantes fitxes que em va sorgir la idea de publicar aquesta guia, amb dibuixos perquè s’entengui tot amb un simple cop d’ull i, d’aquesta manera, ajudar altres companys i companyes que comencen en aquesta professió”.

Marina Lahuerta havia treballat en l’àmbit de la restauració fins que va començar la COVID-19. Passada la pandèmia, va decidir emprendre un nou rumb professional i va estudiar el grau de TCAI. El juliol de 2021 va començar a treballar a l’Hospital Universitari de Santa Maria. “M’agrada molt la meva feina i el tracte amb la gent. Espero que aquesta guia pugui servir d’ajuda”, ha afirmat.


<< Torna